BLOG

Welkom op de Prochain Performance blog, jouw ultieme bron voor alles wat te maken heeft met hot-waxing van fietskettingen Of je nu een doorgewinterde fietser bent of net begint met deze opwindende sport, hier vind je waardevolle tips, diepgaande informatie en de laatste trends in de wereld van fietsonderhoud. Bij Prochain Performance streven we ernaar om jouw fietsbeleving naar een hoger niveau te tillen door het aanbieden van hoogwaardige, voorgewaxte fietskettingen en de beste hot-wax merken op de markt.

Waarom kiezen voor hot-waxing?

Hot-waxing is een steeds populairdere methode om fietskettingen te smeren en biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele kettingoliën. Hier zijn enkele redenen waarom steeds meer fietsers overstappen naar hot-waxing:

  1. Sneller rijden: Een met hot-wax behandelde ketting vermindert de wrijving aanzienlijk, waardoor je soepeler en sneller kunt fietsen.
  2. Geen vuile handen meer: In tegenstelling tot kettingolie, hoopt wax geen vuil op, waardoor je handen schoon blijven tijdens het onderhoud.
  3. Verlengde levensduur van je drivetrain: Hot-waxing beschermt de ketting en tandwielen tegen slijtage, wat resulteert in een langere levensduur van je aandrijfsysteem.

Onze merken hot-wax

Bij Prochain Performance bieden we alleen de beste merken hot-wax aan: Silca Super Secret Hot-Wax, MSPEEDWAX en REX Black Diamond. Elk van deze merken staat bekend om hun uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Onze waxen combineren de meest smerende additieven op de markt, waardoor ze ideaal zijn voor zowel recreatieve als competitieve fietsers.

Voorgewaxte fietskettingen

Onze voorgewaxte fietskettingen van de merken Shimano en SRAM zijn met dezelfde merken wax behandeld die we verkopen: Silca Super Secret Hot-Wax, MSPEEDWAX en REX Black Diamond. Dit zorgt ervoor dat je direct kunt profiteren van de voordelen van hot-waxing zonder zelf aan de slag te moeten. Elke ketting is 100% maatwerk en wordt met de grootste zorg en precisie voorbereid om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Milieuvriendelijk onderhoud

Een ander groot voordeel van hot-waxing is de milieuvriendelijkheid. Wax hoopt geen vuil op en houdt de hele drivetrain van je fiets schoon. Voor het reinigen van een met wax behandelde ketting gebruik je eenvoudig heet water, waardoor er geen schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen. Dit maakt hot-waxing niet alleen goed voor je fiets, maar ook voor de planeet.

Onze USP’s

Bij Prochain Performance onderscheiden we ons door:

  • Gratis verzending vanaf €60: Geniet van gratis verzending bij bestellingen boven de €60, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten.
  • Alleen de beste merken wax: We bieden uitsluitend de topmerken in hot-wax aan, zodat je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit.
  • Elke fietsketting is 100% maatwerk: Onze voorgewaxte kettingen worden met de hand voorbereid om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
  • Milieuvriendelijk: Onze producten en methoden zijn ontworpen met oog voor het milieu.

Begin vandaag nog met hot-waxing

Overstappen naar hot-waxing maakt het onderhoud van je fiets een fluitje van een cent en beschermt de ketting en tandwielen tegen slijtage. Een met hot-wax behandelde ketting veroorzaakt geen rommel of vlekken, en voor het reinigen van de ketting gebruik je eenvoudig heet water. Ontdek zelf de voordelen van hot-waxing en til jouw fietsbeleving naar een hoger niveau.

Blijf onze blog volgen voor de laatste tips, tricks en inzichten in de wereld van fietsonderhoud en hot-waxing. Bij Prochain Performance zetten we ons in om jou te voorzien van de beste informatie en producten om jouw fietsplezier te maximaliseren. Bezoek onze website regelmatig en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die hot-waxing te bieden heeft.

Bereik ons hier

Vul het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Jouw informatie