Waarom je fietsketting waxen?

Het onderhoud van je fiets is essentieel voor optimale prestaties en een langere levensduur van je materiaal. Een van de meest effectieve methoden om je fietsketting in topconditie te houden, is door deze regelmatig te waxen. Bij PROchain Performance zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige waxproducten en voorgewaxte fietskettingen van topmerken zoals Shimano en Sram. We duiken dieper in op de voordelen van het waxen van je fietsketting en laten we je kennismaken met onze favoriete waxmerken: Rex Black Diamond, Silca Super Secret Hot-Wax en MSpeedwax.

Waarom Fietsketting Waxen?

Het waxen van je fietsketting biedt verschillende voordelen die bijdragen aan een soepelere en efficiëntere fietservaring. Ten eerste vermindert het waxen van je fietsketting de wrijving tussen de kettingschakels, waardoor je trapinspanning vermindert en je sneller en efficiënter kunt fietsen. Bovendien beschermt de waxlaag je fietsketting tegen vuil, stof en vocht, wat de levensduur van je ketting verlengt en de kans op roest en slijtage vermindert.

Onze Favoriete Waxmerken

Bij PROchain Performance bieden we een selectie van de beste waxproducten op de markt. Hier zijn onze topkeuzes:

  • Rex Black Diamond: Deze hoogwaardige wax biedt uitstekende smering en bescherming tegen slijtage. Ideaal voor zowel recreatieve als professionele fietsers die op zoek zijn naar optimale prestaties.
  • Silca Super Secret Hot-Wax: Bekend om zijn geavanceerde formule die zorgt voor een duurzame en stille werking van je ketting. Silca’s hot-wax is een favoriet onder wielrenners die het beste van het beste willen.
  • MSpeedwax: Met een focus op snelheid en efficiëntie is MSpeedwax de keuze voor fietsers die het uiterste uit hun prestaties willen halen.
    Voorgewaxte Fietskettingen
    Naast losse waxproducten biedt PROchain Performance ook pre-waxed fietskettingen aan. Deze kettingen zijn direct klaar voor gebruik en bieden dezelfde voordelen als handmatig waxen, maar dan zonder het gedoe. Ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar gemak en optimale prestaties.

 

Conclusie

Of je nu kiest voor handmatig waxen met een van onze hoogwaardige waxproducten of gaat voor het gemak van een voorgewaxte ketting, bij PROchain Performance vind je alles wat je nodig hebt voor het onderhoud van je fietsketting. Ontdek de voordelen van het waxen en ervaar zelf het verschil in prestaties en duurzaamheid. Fiets met vertrouwen, fiets met PROchain Performance!

Bereik ons hier

Vul het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Jouw informatie