FAQ

Voorgewaxte kettingen

In normale droge omstandigheden is het niet nodig om je ketting te reinigen na je rit. Echter raden we je aan om snel even met een doek over de ketting te gaan. Dit zal het meeste stof verwijderen en de levensduur van de waslaag bevorderen. Je hebt geen nood aan ontvetters of andere dure producten.
In natte omstandigheden raden we aan om de ketting een nieuwe waxbeurt te geven om optimaal te kunnen blijven presteren. 

  • Een kettingpons: om de ketting op maat te maken. Let op! Deze is specifiek voor het aantal speed.
  • Een kettinglink tool/tang: om je quick-link gemakkelijk te sluiten.

Een met hot-wax behandelde ketting veroorzaakt geen rommel of vlekken, en voor het reinigen van de ketting gebruik je eenvoudig gewoon heet water.
Wax hoopt geen vuil op en houdt de hele drivetrain van de fiets schoon, waarbij het veel beter vuil afstoot dan gewone kettingolie. 

Zo wordt het poetsen van je fiets wel erg eenvoudig!

Ja. In natte omstandigheden raden we aan om de ketting een nieuwe waxbeurt te geven om optimaal te kunnen blijven presteren. Je kan waarschijnlijk meer dan 1 natte rit doen met de ketting, maar afhankelijk van de omstandigheden kan er roest onstaan.
Vuil en slijk kan je gewoon van je ketting afspoelen.

Onze voorgewaxte kettingen krijgen de beste behandeling die er bestaat.  Bij een RaceReady behandeling worden de kettingen  30 minuten zorgvuldig gedraaid op onze testbank. Tijdens dit proces ontstaat er metaalstof. Met de speciaal ontworpen magnetische reinigingskop van RaceReady wordt dit stof echter snel en effectief verwijderd, waardoor de ketting smetteloos achterblijft en klaar is voor top-prestaties. Voor rijders die streven naar elk mogelijk voordeel, biedt de hot-wax behandeling van RaceReady de oplossing om het verschil te maken tijdens een wedstrijd. RaceReady staat voor 100% maatwerk en 100% prestatie.

Waxen

De claims verschillen van fabrikant tot fabrikant. Raadpleeg de website van de fabrikant voor meer informatie.

Onafhankelijke tests kan je vinden op Zero Friction Cycling.

PROtip! Track je onderdelen in je Strava-profiel. Voeg je ketting(en) er aan toe en zo weet je perfect wanneer je ketting een nieuwe wax-beurt nodig heeft.
Bekijk hier hoe je dit doet.

De basis dient steeds hot-wax te zijn. Niets is beter dan hot-wax.
In sommige omstandigheden kan je vloeibare wax gebruiken wanneer het niet direct mogelijk is om je ketting een volledig nieuwe hot-wax behandeling te geven. Je hoeft niet hetzelfde merk vloeibare wax te gebruiken dan je hot-wax.

Elke fabrikant heeft zijn eigen advies:

SILCA

MSPEEDWAX

De basis die we minstens aanraden is:

  • een goede ontvetter (bv white spirtit)
  • een goede nabehandeling (bv isopropyl alcohol)
  • iets om je wax in te verwarmen tot een temperatuur tussen de 80 a 90 graden celcius.
    bv een kookpot au bain marie of een een elektrische kookpot

Voor wedstrijddoeleinden raden we onze eigen voorgewaxte kettingen aan. Hierbij gaan we tot het uiterste om top-kwaliteit te verzekeren.
Voor PRO’s raden we aan ons te contacteren ivm onze RaceReady behandeling.  

Wat is de Silca Strip Chip?
De Silca Strip Chip is ontworpen om het waxen van fietskettingen eenvoudiger te maken door de noodzaak van ontvetten en oplosmiddelen te elimineren.

Hoe werkt het?
Het maakt gebruik van de oleogelatieproces, dat fabrieksvet omzet in een structuur die lijkt op paraffinewas, waardoor de ketting direct kan worden gewaxt.

Kan het gebruikt worden met de waxmerken die we verkopen?
Ja, na grondig testen is de Strip Chip compatibel met Silca Secret Chain Blend Hot-Wax, MSPEEDWAX en REX Black Diamond.

Is de wax herbruikbaar?
Ja, je kunt tot 6 nieuwe kettingen waxen met één zak van 500g wax.

Voor meer informatie, bezoek de Silca FAQ.

Bereik ons hier

Vul het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Jouw informatie